PELANGGAN STEMLIFE Dapatkan Maklumat Pek Percuma
Stem Cell Banking
Perbankan sel stem

Apa itu tisu tali pusat? (Dikenali sebagai jeli Wharton)

Jeli Wharton adalah bahan gelatin yang terdapat dalam tali pusat. Ia adalah tisu yang jelas dan bersih yang memisahkan dan melindungi arteri serta vena umbilik. Jeli Wharton adalah sumber yang kaya dengan pelbagai potensi sel stem. Jeli Wharton mengandungi satu jenis sel stem, iaitu Sel Stem Mesenchymal (MSC), yang hanya boleh diekstrak semasa kelahiran. Setelah sel stem mesenchymal berjaya dikeluarkan dari Jeli Wharton yang terdapat di dalam tali pusat, ia akan dikrioawet menggunakan teknologi kami untuk keperluan masa depan pelanggan.

Pada masa ini terdapat banyak kajian klinikal yang menumpukan kepada peranan MSC sebagai potensi utama untuk merawat penyakit seperti rheumatoid arthritis1, diabetes jenis 12, penyakit Crohn, pelbagai sklerosis, kecederaan tulang belakang dan otak.

Rujukan:
  1. Yanying Liu, Rong Mu, Shiyao Wang, Li Long, Xia Liu, Ru Li, Jian Sun, Jianping Guo, Xiaoping Zhang, Jing Guo, Ping Yu, Chunlei Li, Xiangyuan Liu, Zhenyu Huang, Dapeng Wang, Hu Li, Zhifeng Gu, Bing Liu and Zhanguo Li. Therapeutic potential of human umbilical cord mesenchymal stem cells in the treatment of rheumatoid arthritis. Arthritis Research & Therapy 2010, 12:R210.
  2. Anzalone. R, et al., Wharton’s Jelly Mesenchymal Stem Cells as Candidates for Beta Cells Regeneration: Extending the Differentiative and Immunomodulatory Benefits of Adult Mesenchymal Stem Cells for the Treatment of Type 1 Diabetes, June 2011, Volume 7, Issue 2, pp 342-363
X            

Dapatkan info kuasa sel stem tali pusat?

Hubungi kami di +603 2779 0033 atau membuat temujanji untuk!
Buat temujanji sekarang