PELANGGAN STEMLIFE Dapatkan Maklumat Pek Percuma
How Banking Works
How Banking Works

Koleksi Selaput Tali Pusat

Selaput tali pusat adalah lapisan permukaan yang merangkumi dan melindungi keseluruhan tali pusat bayi anda. Oleh itu, untuk mendapatkan selaput tali pusat, langkah pertama adalah untuk mengumpul tali pusat. Langkah ini akan dilakukan oleh pakar O & G semasa pengumpulan darah tali pusat . Apabila doktor telah memotong segmen tali pusat , tali pusat akan diletakkan ke dalam bekas yang disediakan dalam Kit Koleksi Tali Pusat. Anda boleh yakin bahawa pengumpulan darah tali pusat dan tali pusat adalah prosedur yang selamat dan tidak menyakitkan ibu dan bayi.

Tali pusat yang telah dikumpul akan dihantar ke makmal StemLife untuk pemprosesan dan krioawetan . Sebelum memproses, identiti tali pusat akan disahkan oleh ahli teknologi makmal kami untuk memastikan unit itu adalah milik pelanggan yang betul. Langkah –langkah yang seterusnya akan dilaksanakan dalam kabinet keselamatan Biohazard untuk menghapuskan risiko pencemaran.

Pengumpulan, Pemprosesan and Penyimpanan Selaput Tali Pusat

Bahagikan tali pusat selaput

Cord Lining segmented into small pieces

Seterusnya, tali pusat akan diproses dan dibahagikan kepada bahagian yang lebih kecil.

Pelbagai vial Krio

segments are transferred into multiple cryovials

Bahagian-bahagian tersebut akan diletakkan dalam vial Krio yang dipenuhi dengan cecair krioawetan untuk melindungi sel hidup semasa awetan-krio.

Kadar pembekuan terkawal

controlled-rate freezer to preserve the viability of the stem cells

Sebaik sahaja cryoprotectant telah ditambah, bahagian selaput tali pusat akan dibekukan secara beransur-ansur dalam peti sejuk kadar terkawal untuk mengekalkan daya maju sel-sel stem.

Krioawetan

Cryogenic Tank Preservation

Akhir sekali, vial krio akan disimpan pada suhu -196°C dalam tangki simpanan krioawetan untuk jangka masa yang panjang.

X            

Dapatkan info kuasa sel stem tali pusat?

Hubungi kami di +603 2779 0033 atau membuat temujanji untuk!
Buat temujanji sekarang